למי מיועדת ההכשרה
ההכשרה מיועדת לאנשי מקצוע בתחום החינוך והטיפול, בעלי תואר שני, עם ניסיון מוכח בהדרכה ובהנחיה קבוצתית
מטרות ההכשרה
הכשרת מדריכי אייכה בתחום החינוכי והקהילתי מיועדת להקנות למדריכים/ות ידע וכלים אפקטיביים בשני תחומים:
- הראשון – הדרכה וליווי במערכות חינוך, בתי ספר וגני ילדים אשר מבקשים לרכוש את השפה המגדלת כשפה חינוכית מניעתית וכדרך התמודדות אפקטיבית גם במצבים בהם קיימת התבצרות והיעדר שיתוף פעולה מצד ילדים עם קשיים בתפקוד היומיומי הבינאישי, הלימודי והחברתי
- השני – הנחיית קבוצות הורים לילדים צעירים על פי מודל מובנה הבא להקנות תפיסה וכלים אשר משפרת את יכולת ההורים להשפיע לטובה על התפתחות ילדם, על הקשר והאוירה המשפחתית בבית
מסלול ההכשרה
שנה א’ – מקנה את הבסיס הרעיוני והמעשי של השיטה, לצד ידע וכלים להתערבות פרטנית וקבוצתית במערכת החינוכית ומשלבת גם התנסות אישית חווייתית בשימוש ב”שפה המגדלת” במישור האישי.
הקף הלימודים בשנה זו – 5 ש”ש [140 שעות]
שנה ב’ – מוקדשת כולה להתנסות בשטח [פרקטיקום] ולמעבר מצבירת ידע תאורטי וחוויתי לידע יישומי ועבודה בשטח עם אנשי/ נשות חינוך והורים. התנסות זו מלווה בהדרכה בקבוצות קטנות.
חשוב לדעת – ההתנסות המעשית דורשת להקדיש זמן משמעותי בנוסף לשיעורים בימי שני – בסמסטר הראשון שעת הנחייה שבועית לאשת חינוך במשך 8 מפגשים ובסמסטר השני ערב נוסף בשבוע להנחיית קבוצת הורים לילדים צעירים (10 מפגשים של שעה וחצי). ההכנה למפגשי ההנחיה גם היא מחייבת הקדשת זמן נוסף.
חישוב היקף הלימודים בשנה השנייה : 6 ש”ש (168 שעות), על-פי החלוקה הבאה – לימודים עיוניים וסדנאות בהיקף של 5 ש”ש; התנסות מעשית נחשבת כעוד 1 ש”ש.
.היקף ההכשרה:
5 ש”ש , סה”כ 140 שעות בשנה + התנסות 28 שעות. סה”כ 308 שעות.
תעודה: לעומדים בדרישות התכנית תוענק תעודה מטעם המכללה האקדמית לחינוך ע”ש דוד ילין בשיתוף עם אַיֶּכָּה.
גמול השתלמות: על – פי התקנות של משרד החינוך.
מועדי ההכשרה
הלימודים מתקיימים בזום בשילוב שלושה מפגשים פרונטלים בשנה במכללה האקדמית לחינוך ע”ש דוד ילין, בירושלים.
ימי שני בין השעות 16:00-20:00 בחודשים אוקטובר – יוני. במשך שנתיים