הכרות עם גישת "אַיֶכָּה" בהתאמה לאנשי טיפול פרא רפואיים
בהנחיית מיכל שטראוס
רציונאל:
שיטת "אַיֶכָּה – ההורה כמגדלור" היא גישה טיפולית חינוכית חדשנית ופורצת דרך שפותחה על ידי ד"ר איתן לבוב, פסיכיאטר ילדים ונוער ופסיכואנליטיקאי.
השיטה מעמידה לרשות המבוגר המגדל שפה חדשה, שהינה תקשורת מבוססת ערכים, בהירה, מכבדת ועוצמתית. שפה זו מקדמת באופן דרמטי את התפתחות הילד, משפרת את איכות היחסים בין הורים לילדיהם ואת איכות החיים. הכרות עם גישת אייכה תאפשר למטפל הפרא רפואי, להתמקם בקשר הטיפולי כמגדלור שמאיר את הכיוון המיטיב, עבור ההורה ועבור ילדו. לעיתים קרובות המפגש בין המטפלים הפרא רפואיים עם הילדים וההורים הוא "במקום של דאגה". המטפלים לרוב הם הראשונים שפוגשים את ההורים לאחר שילדם קיבל תווית כי משהו "לא מספיק". לאופן ההתייחסות לקשיים ובו זמנית ליכולות של הילד, יכולה להיות השפעה משמעותית ביותר על המשך התפתחותו.
התמקמות המטפל בעמדת "המגדלור האייכי", תאפשר להורים התבוננות על ההזדמנות של הילד לצמיחה והתפתחות. הילד יוכל לרכוש/לשכלל מיומנויות חשובות בשלב בו הן מתפתחות. אנחנו רואים חשיבות עצומה ביכולת של המטפלים להשפיע ולייצר שינוי מיטיב עבור הילד וההורים. אנחנו מאמינים כי הידע והכלים שיילמדו בקורס יכולים לעשות שינוי משמעותי בחיים של ילדים והורים רבים, במקביל לשיפור מיומנויות ההדרכה של המטפלים הפרא רפואיים.
מטרות הקורס:
הקורס מיועד להכרות עם "גישת אייכה" – "המבוגר כמגדלור". מסיימי הקורס יוכלו להשתמש ברעיונות ובמושגים שרכשו ולשלבם כחלק מעבודתם המקצועית. (חשוב לציין כי הקורס אינו מקנה תעודה להדרכת הורים בגישת אייכה).
קהל היעד לקורס:
קלינאי/ות תקשורת, מרפאים/ות בעיסוק, פזיותרפיסטים/יות, עו"סים/ות – בעלי/ות ניסיון של שנתיים לפחות. עובדי משרד החינוך – הקורס יכול להיות מוכר לגמול השתלמות במסלול אישי.
תוכנית הלימודים בקורס המטפל כמגדלור להורה ולילד – לאנשי טיפול פרא רפואיים:
תוכנית בהיקף של 30 שעות אקדמיות
ההכשרה כוללת הכרות עם נקודת המבט החדשנית של שיטת אייכה על פסיכופתולוגיה והסביבה המתירה, והכרות עם ההמשגה המרכזית והפרקטיקה הבסיסית של "השפה המגדלת".
ההכשרה מתייחסת להיבטים יישומיים של התיאוריה – איסוף נתונים מותאם, פרוטוקול עבודה מובנה, כלים לשימוש המבוגר במצבי מצוקה שונים של הילד. התכנים מותאמים לקהל של מטפלים פרא רפואיים, שעובדים בעיקר עם אוכלוסייה של ילדים בגיל הרך ו/או ילדים בגילאים צעירים.
הלימוד ייערך באמצעות תיאורי מקרה, תרגול מעשי, סרטונים ומצגות.
מועדי הקורס והמיקום:
בקורס יתקיימו שלושה מפגשים פרונטליים של 5 שעות אקדמיות כל מפגש + שבעה מפגשים בזום של שעתיים אקדמיות כל מפגש + 1 שעה של הרצאה א-סינכרונית. המפגשים בימי רביעי בשעות 16:00-20:15 במרכז האקדמי הרב תחומי בירושלים (לשעבר מכללת הדסה) ומפגשי הזום בימי רביעי בשעות 20:00-21:30. תחילת הקורס במאי / באוקטובר.
כיצד נרשמים:
- השאירו פרטים בטופס פנייה –לחצו כאן – ונחזור אליכם עם כל הפרטים
- צרו קשר במייל dorit.ayeka@gmail.com וצרפו גם קו"ח.
- לשאלות ובירורים ניתן ליצור קשר עם דורית בן יוסף בטלפון או וואטסאפ 054-5662218
על המנחה:
מיכל שטראוס, מרפאה בעיסוק, M.Sc.in O.T, בוגרת לימודי טיפול קוגנטיבי התנהגותי עם התמחות בילדים. הכשרה בהדרכת הורים בגישת אייכה. הכשרת פיבוט. מפתחת תוכנית התערבות "לראות את הנולד" המיועדת לשיפור איכות הטיפול ולהתערבות מוקדמת במסגרות חינוך של הגיל הרך. עבדה כאחראית בהתפתחות הילד, עובדת במסגרות חינוך של הגיל הרך באיתור ומניעה. מדריכה של צוותים חינוכיים, אנשי מקצוע פארא רפואיים ומדריכת הורים בגישת אייכה.